Design-huonekalut nousivat Slushin lavoille

Slushin neljällä esiintymislavalla nähdään tänä vuonna entistä enemmän design-huonekaluja. Pääosassa ovat suunnittelijoista saksalainen Konstantin Grcic ja tuotemerkeistä italialainen Magis. Modeo toimitti huonekalut tapahtumaan ensimmäistä kertaa. 

Slushin lavakalustuksen suunnittelu aloitettiin alkusyksystä. Pääsuunnittelija Jenni Kääriäinen vastasi tilan ja esiintymislavojen kokonaisvaltaisesta suunnittelusta ja kalustevalinnoissa avusti Modeolta sisustusarkkitehti Ilmari Issakainen. Johtavana ajatuksena oli löytää huonekaluja, jotka sopisivat Slush 2014 visuaalisen teemaan. Tapahtumassa haluttiin kuvainnollisesti räjäyttää kaikki entinen ja rakentaa sen päälle uutta. Tilaan pyrittiin tuomaan sitä fiilistä, kun murentuneen asfaltin alta alkaa nousta uutta kasvillisuutta, tai kun ränsistynyt tehdasrakennus herää yöllä henkiin reivien valoissa. Messukeskuksesta haluttiin tehdä täysin uudenlainen, jotta monesta muusta tapahtumasta tuttu ja perinteinen tila tuntuisi kävijöille uudelta ja kiinnostavalta.

Tilan perällä sijaitseva Black Stage on lavoista rohkein ja näyttävin. Lavaa hallitsevat italialaisen toimistokalusteihin erikoistuneen ICF Officen ryhdikkäät Kuna-tuolit, joiden korkeiden selkänojien selkeät linjat viestivät hiljaista vaikutusvaltaa. Black Stagella, kuten myös muillakin Slushin lavoilla on paljon erilaisia sivupöytiä. Ne toimivat läppäripöytinä, mutta niiden päälle voidaan lisäksi asetella esineitä, jotka auttavat puhujaa demonstroimaan sanomansa tarvittaessa visuaalisesti.

Green Stagen kalusteet on puolestaan poimittu pääosin Arperin Leaf -sarjasta. Vuonna 2005 ilmestyneen Leafin takana on katalonialainen Lievore Altherr Molina eli muotoilijat Alberto Lievore, Jeannette Altherr ja Manel Molina. Heidän suunnittelemansa ulkokalusteet on tehty mustanruskeaksi maalatusta teräksestä. Tuolit lainaavat luonnonläheisen muotonsa puiden lehdiltä ja ne viestivät vahvasti kolmikon suunnittelufilosofiaa: yksinkertaisuutta, sulavuutta, merkityksellisyyttä ja sitä, kuinka lopputulos on enemmän kuin osiensa summa.

Grcicin muotoilu nousi tapahtuman tähdeksi

Päälavan eli Silver Stagen kalusteet ovat saksalaisen Konstantin Grcicin käsialaa. Vuonna 1965 syntynyt serbialaistaustainen suunnittelija opiskeli teollista muotoilua Lontoon Royal College of Artissa. Töissään hänet tunnetaan materiaalien kekseliäästä käytöstä ja monimuotoisten tekniikoiden hyödyntämisestä. Traffic on Grcicin italialaiselle Magikselle vuonna 2013 suunnittelema tuoteperhe, jossa pääosassa ovat elegantit ja ryhdikkäät sohvat. Istuimissa on näkyvä, mutta siro metallirunko ja kulmikkaat pehmusteet.

Myös Yellow Stagella on esillä Konstantin Grcicin Magikselle suunnittelemia kalusteita, mutta ne poikkeavat tyyliltään Trafficista täysin. Pienen lavan kalustukseksi valittiin The Wild Bunch-sarja, jonka muotoilu perustuu ruuveilta lainattuun muotokieleen. Lavalle on aseteltu eri korkuisia Tom ja Jerry -jakkaroita sekä Topsy-pöytiä ja tuoleja. Niitä on ryhmitelty somisteiksi myös lavan välittömään läheisyyteen. Yellow Stagella nähdään myös suomalaista muotoilua Timo Niskasen Himmee Filly-jalkavalaisimien muodossa.

Kääriäisen tavoitteena oli alunperin valita jokaiselle lavalle kalusteita tätä hetkeä hyvin heijastavia erilaisia suunnittelijoita ja tuotemerkkejä. Kalustevalintojen edetessä tiimille tuli kuitenkin pian selväksi, että Grcicin muotoilu istui kiistatta parhaiten tapahtuman teemaan. Erilaisten ehdotusten päätteeksi pöydälle jäivät kerta toisensa jälkeen piirrustukset, joissa olivat mukana Grcicin kalusteet. Lopulta suunnittelijan taidonnäytteet nostettiin parrasvaloihin kahdelle lavalle.

 

Modeo Slush Yellow Stage Magis

Yellow Stage: Magis, Himmee

Modeo Slush Black Stage ICF

Black Stage: ICF, Magis, Arper

Slush Green Stage Arper Leaf

Green Stage: Arper 

Kuvat: Markus Kontiainen

2017-06-28T20:23:01+00:00