Työtuolit ja toimistotuolit ovat varmasti kaikille toimistotyöläisille tuttuja, mutta silti on todella yleistä, että tuolien ominaisuuksista suurin osa jää käyttämättä. Hyvä työtuoli pitää sisällään laajan valikoiman erilaisia säätömahdollisuuksia, joilla tuoli on säädettävissä tukemaan käyttäjäänsä parhaalla mahdollisella tavalla.

Tavallisin ja samalla varmasti käytetyin säätö on istuimen korkeuden säätö. Korkeutta säätämällä saadaan istuinkorkeus sopivaksi käyttäjän pituuteen suhteutettuna, mutta tärkeää on huomioida myös istuimen korkeus suhteessa työpöydän korkeuteen. Useissa malleissa on mahdollista säätää myös istuimen kallistuksen kulmaa sekä syvyyttä – jälleen on mahdollista huomioida eri kokoiset käyttäjät. Erikseen korkeussäädettävä selkänoja on mukava lisä toimistotuoliin, ja parhaissa malleissa on lisäksi säädettävä tuki ristiselälle.

Lisämukavuutta työtuoliin saa keinumekanismilla sekä niskatuella. Useimmat haluavat tuolinsa käsinojilla, joita on tarjolla kiinteinä versioina, mutta myös korkeuden, leveyden, syvyyden sekä kulman säätömahdollisuuksilla. Pyörät kannattaa valita sen mukaan, onko alla kova vai pehmeä lattiamateriaali.

Hyvälläkin työtuolilla istuvan kannattaa pitää mielessä, että on suositeltavaa vaihdella työasentoja päivän mittaan. Työtuolien pariksi suosittelemmekin sähköisesti säädettävää työpöytää!